Tortilla - spansk omelett

Tortilla är en spansk omelett. Komplettera påskbordet med den matiga tortillan eller servera den till lunch.

Tortilla - spansk omelett
Foto: Per Ranung

Ingredienser

  • 500 g potatis - av fast sort
  • 1 gul lök
  • 0,5 dl olivolja
  • 0,5 tsk salt - + 0,5 tsk
  • 6 ägg
  • 1 krm svartpeppar - nymald

Tillbehör

  • sallad
  • aioli

Gör så här

  1. Skala och skär potatis och lök i tunna skivor.

  2. Stek potatis och lök i oljan i en stekpanna tills de mjuknat. Krydda med 1/2 tsk salt.

  3. Vispa upp äggen och krydda med 1/2 tsk salt och peppar. Häll äggsmeten över potatis och lök och stek tills sme­ten börjar stelna. Låt tortillan glida ner på en tallrik. Vänd tillbaka tortillan i stekpannan och stek ytterligare 2–3 min. Låt tortillan glida ner på en tallrik. Servera med aioli och sallad.

Vad tyckte du om receptet?