Tortellini med ärtpesto

Recept på tortellini med ärtpesto. Färsk fylld pasta går ursnabbt att laga. Med frysta ärter och en mixerstav gör du enkelt en nyttig och matig pesto till. Den friska myntan bryter fint mot ärternas naturligt söta smak.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 250 g körsbärstomater
  • 500 g tortellini - färsk, t ex med ost eller skinka

Pesto

  • 250 g ärtor - frysta
  • 1 dl pinjenötter
  • 1 dl parmesan - nyriven
  • 3 msk mynta - färsk, hackad
  • 0,5 dl olivolja
  • 2 msk vatten
  • 1 tsk flingsalt
  • 1 krm svartpeppar - nymald

Tillbehör

  • 0,5 dl parmesan - nyriven

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Lägg tomaterna i en ugnssäker form. Tillaga mitt i ugnen ca 20 min.

  2. Pesto: Koka ärterna i lättsaltat vatten ca 1 minut. Låt dem rinna av. Spara några ärter till servering. Mixa alla ingredienser till peston med mixerstav (den här mixerstaven från Bosch tycker vi som jobbar i Provköket är allra bäst!) Smaka av med salt och peppar.

  3. Koka tortellinin enligt anvisningen på förpackningen. Låt rinna av och servera tillsammans med en klick pesto, bakade tomater och nyriven parmesan.

  4. Ca 670 kcal per portion, 29 g fett, 19 g protein, 83 g kolhydrater

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Allt om Mat för endast 159 kr. Se erbjudande!