Torsk med sommarkål, kapris och tomat

Bjud familj eller vänner på en riktigt god sommarrätt med mjäll kål, rikligt med dill och brynt smör. En höjdare för smaklökarna!

Torsk med sommarkål, kapris och tomat
Foto: STEFAN WETTAINEN

Ingredienser

  • 600 g torskfilé - eller annan vit fisk, MSC-märkt
  • 800 g färskpotatis
  • 1 knippa dill
  • 2 ägg
  • 1 sommarkål - (600 g)
  • 2 tomater
  • 1 dl kapris
  • smör
  • salt
  • nymald svartpeppar

Gör så här

  1. Skär fisken i portionsbitar. Strö över 1 tsk salt och låt stå i rumstemperatur ca 15 min. Skrapa och koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten med stjälkarna från dillen.

  2. Lägg äggen i en kastrull och häll på vatten så att det täcker. Låt koka upp och sjud äggen ca 8 min. Spola äggen med kallt vatten. Skala och hacka dem.

  3. Skär kålen i breda klyftor. Tärna tomaterna. Hacka dillen.

  4. Sjud kålen i lättsaltat vatten i en stekpanna ca 5 min. Ta upp kålen med hålslev och lägg den på ett fat.

  5. Torka ur pannan och stek fisken i 25 g smör ca 2 min på varje sida. Lägg fisken på kålen.

  6. Bryn 75 g smör i stekpannan. Lägg i tomater, ägg, kapris och dill och låt fräsa ca 1 minut. Häll fräset över fisk och kål och servera genast med färskpotatisen. 

Vad tyckte du om receptet?