Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Allt om Mat i ett bättre anpassat format?

Mobil Tablet Dator

Torsk i ugn med pestotäcke

Recept på torsk i ugn med pestotäcke. Torsken serveras med matvete, som är ett gott och nyttigt alternativ till potatis och ris.

Allt om Mat
Torsk i ugn med pestotäcke
Torsk i ugn med pestotäcke
Torsk i ugn med pestotäcke

Ingredienser

  • 600 g torskfilé - fryst, MSC-märkt
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald
  • 1 kruka basilika
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 dl parmesan - riven (40 g)
  • 2 msk olivolja
  • 2 dl matvete
  • 250 g sockerärter
  • 1 pkt körsbärstomater - (250 g)

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Tina fisken enligt anvisning på förpackningen och lägg den i en ugnssäker form eller i portionsformar. Krydda med 1 tsk salt och peppar.

  2. Repa bladen från basilikan. Skala vitlöksklyftan. Mixa basilika, vitlök, ost, 1 krm salt och olivolja. Fördela blandningen på fisken. Tillaga mitt i ugnen ca 15 min.

  3. Tillaga matvetet enligt anvisning på förpackningen. Koka sockerärterna i lättsaltat vatten i en kastrull ca 3 min. Låt tomaterna koka med de sista 30 sekunderna. Låt grönsakerna rinna av.

  4. Servera fisken med matvete och varma grönsaker. Ca 400 kcal per portion, 12 g fett, 36 g protein, 32 g kolhydrater

Vad tyckte du om receptet?