Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Allt om Mat i ett bättre anpassat format?

Mobil Tablet Dator

Torkade apelsinskivor

Det är vackert att garnera med torkade apelsinskivor. Vi använder skivorna till att göra girlanger, dekorera bordskuverten, göra kransar av och använda i drinkar och på bakverk. Det är viktigt att apelsinskivorna förvaras torrt så att de inte möglar. När de är helt torra och inte det minsta fuktiga är de klara.

Bitte E:son Forsberg & Kerstin Svensson
Torkade apelsinskivor
Torkade apelsinskivor
Torkade apelsinskivor
Foto: Anders Norrsell

Ingredienser

  • apelsiner - valfri mängd

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 50°. Skär apelsinerna i riktigt tunna skivor, helst inte tjockare än 4 mm.

  2. Lägg apelsinskivorna på ett ugnsgaller och ställ gallret i ugnen. Låt apelsinskivorna torka och mörkna. Det tar 5–6 timmar. Det beror mycket på hur saftiga apelsinerna är. Höj ugnsvärmen till 100° om det behövs, men passa noga så att de inte blir för mörka då. Apelsinerna är klara när de inte längre känns fuktiga.

  3. Trä upp apelsinskivorna på en tunn tråd eller på ett snöre tillsammans med tallkvistar.

Vad tyckte du om receptet?