Topping, hallonkaramell

Topping - hallonkaramell att servera till frukt eller 
som extra topping till 
kladdkaka och glass.
Tove Nilsson

Ingredienser

  • 0,5 dl strösocker
  • 1 msk vatten
  • 1 pkt hallon - frysta (225 g)

Gör så här

  1. Blanda socker och vatten 
i en kastrull.

  2. Smält sockerlagen på svag värme, utan att röra. Låt stå tills den karamelliseras och blir gyllenbrun – se till att den inte bränns!

  3. Tillsätt de frysta hallonen. Låt den ”sockerklump” som nu bildas koka ihop så att det karamelliserade sockret smälter. Låt svalna.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!