Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Allt om Mat i ett bättre anpassat format?

Mobil Tablet Dator

Tonkatsu – frasig schnitzel med kålsallad och ris

Recept på tonkatsu, fläskkotlett panerad i panko. Frasigt, sött och salt. Det går bra att välja tunt skivad kyckling i stället. Tunnskivade fläskkotletter finns av märket Scan. Skär köttet i smala bitar inför servering, den här rätten ska helst ätas med pinnar.
Petra Lindstrand
Tonkatsu – frasig schnitzel med kålsallad och ris
Tonkatsu – frasig schnitzel med kålsallad och ris
Tonkatsu – frasig schnitzel med kålsallad och ris
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 500 g fläskkotletter - tunnskivade
  • 1 dl vetemjöl
  • 2 dl panko - (japanskt ströbröd)
  • 1 ägg

Sallad

  • 400 g sommarkål - eller spetskål
  • 0,5 dl majonnäs
  • 1 msk dijonsenap

Tonkatsusås

  • 1 dl ketchup
  • 2 msk japansk soja
  • 1 msk worcestersås
  • 1 msk flytande honung
  • rapsolja
  • salt
  • nymald svartpeppar

Tillbehör

  • 3 dl basmatiris
  • 2 msk furikake - eller sesamfrön, gärna svarta och vita, rostade

Gör så här

  1. Koka riset enlig anvisning på förpackningen. Häll ut mjöl på en tallrik, ströbröd på ett annan och vispa upp ägget i en skål. Vänd köttskivorna i mjölet och skaka av, därefter i ägget och slutligen i ströbrödet. Lägg gärna skivorna på ett galler för att torka lite.

  2. Sallad: Finstrimla salladen. Massera in 3/4 tsk salt och låt stå i ca 5 min. Rör i majonnäs och senap.

  3. Tonkatsusås: Rör ihop ketchup, soja, worcestersås och honung.

  4. Stek köttet gyllenbrunt i medelvarm panna i 1,5 msk olja i ca 2 min på varje sida. Krydda med 1 tsk salt och 2 krm peppar.

  5. Skär köttet i skivor och servera med ris, sallad och sås. Strö över furikake eller sesamfrön.

Vad tyckte du om receptet?