Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Allt om Mat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Allt om Mat i ett bättre anpassat format?
Tataki innebär att fisken snabbsteks på ytan men fortfarande har en rå kärna - en festlig, snabbgjord rätt. Man kan göra fisken i förväg, den ska inte vara varm. Nu finns MSC-märkt tonfisk att köpa, men rätten blir minst lika god med lax.
Skär fisken i fyra bitar, först på längden och sedan mitt itu till fyra smala bitar.
Blanda sesamfrön och chiliflakes. Gnid in tonfiskbitarna med sesamolja och rulla sedan i sesamblandningen. Krydda med flingsalt.
Bryn bitarna i olja i het panna, 20–30 sekunder på varje sida. Lägg upp på fat.
Vispa ihop vatten, kokosmjölk, 4 msk misopasta, 4 msk soja och limeblad i en kastrull. Småkoka ca 5 min.
Lägg nudlarna i buljongen och koka tills de blir mjuka, ca 5 min.
Skiva gurkan tunt, gärna på mandolin. Finstrimla sockerärterna och lägg en i skål. Blanda sallad, limesaft, 1 msk soja och olja.
Skär tonfisken i ca 1 cm tjocka skivor. Fördela nudlarna med lite kokosbuljong i djupa tallrikar. Toppa med örter, sallad och tonfisk