Tonfiskcannelloni

Recept på cannelloni med tonfisk. Färska lasagneplattor är lätta att göra fyllda rullar av.
Allt om Mat
Foto: Annika Broman

Ingredienser

  • 2 burkar tonfisk i olja - (á 185 g)
  • 1 gul lök
  • 140 g spenat - färsk
  • 0,5 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar - nymald
  • 250 g körsbärstomater
  • 200 g lasagneplattor - färska
  • 125 g mozzarella

Tillbehör

  • 200 g sallad - blandad
  • 50 g bröd - /portion

Gör så här

  1. Öppna tonfiskburkarna och häll av 2 msk av oljan i en stekpanna. Skala och finhacka löken. Ansa spenaten.

  2. Hetta upp oljan i stekpannan och fräs löken på strax över medelvärme ca 2 min. Blanda ner tonfisken och fördela den lite med en stekspade. Fräs ca 1 minut. Salta och peppra. Blanda ner spenaten oc h stek ca 2 min, så att den mjuknar. Blanda om och ställ åt sidan.

  3. Sätt ugnen på 200°. Halvera tomaterna. Dela lasagneplattorna. Lägg 2–3 msk tonfiskblandning på varje och rulla ihop till en rulle. Lägg rullarna bredvid var­andra i en smord ugnssäker form.

  4. Fördela körsbärstomaterna ovanpå och strö på tärnad mozzarella. Gratinera mitt i ugnen ca 25 min. Servera med sallad och bröd.

Vad tyckte du om receptet?

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Ostindia Floris muggar. Se erbjudande!