Tomatsoppa

Soppa är praktiskt på utflykt eftersom den hålls varm i en termos.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 300 g potatis - mjölig
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 msk olivolja
  • 8 dl vatten
  • 2 tärningar hönsbuljong - eller grönsaksbuljongtärningar
  • 1 krm timjan
  • 1 krm svartpeppar - nymald
  • 500 g tomater - gärna plommontomater
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 tsk råsocker
  • 2 msk vispgrädde
  • salt

Gör så här

  1. Skala och skär potatis, lök och vitlök i små bitar. Hetta upp olja i en stor kastrull och fräs det hackade under omrörning ca 2 min. Tillsätt vatten, buljongtärningar, timjan och peppar. Koka under lock tills potatisen är mjuk.

  2. Tärna tomaterna och blanda ner dem samt tomatpuré, socker och vispgrädde. Mixa med en mixerstav till en slät soppa. Smaka av med salt.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!