Tomatsoppa med parmesanchips

Koka en läcker och värmande tomatsoppa. Toppa med lite crème fraiche, basilika och servera med parmesanchips.
Elisabeth Johansson
Foto: Wolfgang Kleinschmidt
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Tomatsoppa

  • 1 rödlök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 msk olivolja
  • 5 dl grönsaksbuljong
  • 4 dl passerade tomater
  • 0,5 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar

Parmesanchips (8-10 stycken)

  • 100 g parmesan - riven färsk

Tillbehör

  • 2 dl crème fraiche
  • 4 kvistar basilika
  • svartpeppar - mald

Gör så här

  1.  

    Media laddas
  2. Tomatsoppa: Hacka rödlöken och vitlöken. Fräs rödlöken och vitlöken i oljan i en kastrull.

  3. Häll på grönsaksbuljongen och de passerade tomaterna. Koka upp och sjud några minuter.

  4. Smaka av med salt och peppar. Mixa soppan med en mixerstav.

  5. Parmesanchips: Sätt ugnen på 200 grader.

  6. Riv parmesanosten och lägg i högar på en plåt med ett bakplåtspapper. Platta till något och grädda mitt i ugnen i cirka 5 minuter.

  7. Låt svalna och stelna på plåten.

  8. Servering: Servera soppan i skålar med crème fraiche, basilika och parmesanchips. Strö över malen svartpeppar.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Just nu - 1 månad fri digital provläsning av Allt om Mat här!