Tomatsoppa med örtolja


En doftande örtolja sätter piff på en sommarfräsch tomatsoppa.
Mitt Kök
Tomatsoppa med örtolja

THOMAS CARLéN

Ingredienser

  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 msk rapsolja - kallpressad
  • 500 g tomater - röda och gula
  • 1 l vatten
  • 2 msk grönsaksfond - kyckling- eller
  • salt - peppar
  • 2 tsk råsocker

Örtolja:

  • 1 msk basilika - färsk
  • 1 msk persilja - färsk
  • 1 msk oregano - färsk
  • 1 msk timjan - färsk
  • 1 msk körvel - färsk
  • 1 tsk dragon - färsk fransk
  • 1 dl peppar - oliv- och rapsoljasalt

Gör så här

  1. Skala och skär lök och vitlök i bitar. Dela tomaterna. Fräs löken i olja tills den blir blank och mjuk.

  2. Tillsätt tomater, vatten och kycklingfond. Låt soppan koka upp och sedan sjuda, ca 20 minuter. Mixa soppan slät med en mixerstav. Smaksätt med salt, peppar och socker.

  3. Örtolja: Mixa basilika, persilja, oregano, timjan, körvel och dragon med olja till en slät grön olja. Smaksätt med salt och peppar. Ringla lite olja över soppan vid serveringen.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök