Tomatsallad med borlottibönor

En lättlagad och god sallad där det nästan bara är att öppna bön- och olivburkar. Söta tomater och en god dijondressing förhöjer smaken ytterligare.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 2 rödlökar - små
  • 750 g tomater - gärna plomon- eller kvisttomater
  • 410 g borlottibönor - på burk
  • 500 g kalamataoliver
  • 350 g oliver - gröna, med citronfyllning
  • 2 krm svartpeppar - nymald
  • 1 tsk flingsalt

Dijondressing

  • 1 äggula
  • 2 msk dijonsenap
  • 1,5 msk äppelcidervinäger
  • 1 dl olivolja
  • 1 krm salt
  • 0,5 krm svartpeppar

Gör så här

  1. Skala och strimla rödlöken. Skär tomaterna i bitar. Skölj bönorna i kallt vatten och låt rinna av. Häll av olivspadet.

  2. Blanda ingredienserna till salladen. Tillsätt peppar och salt.

  3. Mixa äggula, dijonsenap och äppelcidervinäger. Droppa i oljan och smaka av med salt och svartpeppar. Ringla dressingen över salladen.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!