Tomatröra

Tomatröra lagas under lång tid i ugnen för att koncentrerar smakerna. Den användbara röran passar perfekt till bruschetta med färskost. Tomatröran kan förberedas och håller 2–3 dagar i kyl.
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 500 g tomater - gärna små i olika färger
  • 5 sardeller
  • 3 msk kapris
  • 1 kvist timjan
  • 2 msk olivolja
  • 1 krm svartpeppar - nymald

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 150°. Halvera -tomaterna om de är små och skär de större i mindre bitar. Blanda med sardeller, kapris, repad timjan, olja och peppar.

  2. Lägg allt på en plåt med bakplåtspapper. Tillaga mitt i ugnen ca 1 timme.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!