Tomatrelish

Servera såsen ljummen eller kall. Den håller cirka en vecka i kylen.
Maria Zihammou

Ingredienser

  • 2 schalottenlökar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 3 msk olivolja - helst finare kvalitet
  • 500 g solmogna tomater
  • 0,5 röd chili
  • 0,5 tsk korianderfrön - grovstötta
  • 1 tsk råsocker
  • 1 msk bladpersilja - finhackad
  • 1 msk basilika - finhackad
  • 0,5 dl rödvinsvinäger
  • salt
  • svartpeppar - nymald

Gör så här

  1. Skala och finhacka lök och vitlök.

  2. Fräs lök och vitlök i oljan i en kastrull utan att det tar färg, ca 2 min.

  3. Skölj och kärna ur tomaterna. Skär dem i grova bitar. Skölj, kärna ur och finhacka chilin. Tillsätt tomat, chili, koriander, socker, 1/2 tsk salt och 1 tsk peppar till kastrullen. Sjud såsen ca 15 min utan lock på medel-värme, tills tomaterna är mjuka.

  4. Hacka och tillsätt persilja och basilika. Tillsätt vinägern. Låt såsen koka upp.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!