Tomatpizza med pesto

Recept på Tomatpizza med pesto. Egen pesto gör underverk med denna vardagspizza med tomater och lök.

Charlotte Jenkinson
Tomatpizza med pesto
Recept på Tomatpizza med pesto. Foto: Lina Eriksson

Tomatpizza med pesto

  • 1 pizzadeg - kyld färdigkavlad (400 g)
  • 1 kruka basilika
  • 1 vitlöksklyfta
  • 3 dl parmesan - riven
  • 0,5 dl mandel - flagad
  • 3 msk vatten
  • 2 krm salt - + 0,5 tsk
  • 6 tomater
  • 75 g oliver - blandade svarta och gröna

Tillbehör

  • 1 påse sallad - blandad (150 g)

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Ta fram pizzadegen och låt vila i rumstemperatur.

  2. Repa bladen från basilikan. Skala vitlöksklyftan. Mixa basilika, vitlök, 1 dl ost, mandel och vatten med mixerstav. Tillsätt 2 krm salt. Skär tomaterna i skivor.

  3. Rulla ut pizzadegen på en plåt med bakplåtspapper. Bred på peston och lägg på tomaterna. Strö över 2 dl ost och oliver.

  4. Grädda pizzan mitt i ugnen ca 15 min. Skär den i bitar och servera med sallad.

Vad tyckte du om receptet?