Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Allt om Mat i ett bättre anpassat format?

Mobil Tablet Dator

Tomatpasta med röd curry och räkor


En superenkel, nyttig och snabb pastarätt.
Mitt Kök
Tomatpasta med röd curry och räkor

Tomatpasta med röd curry och räkor

Tomatpasta med röd curry och räkor

MARTIN SKREDSVIK

Ingredienser

  • 500 g körsbärstomater
  • 1 - 2 vitlöksklyftor
  • salt
  • 1 nypa socker
  • 3 msk olivolja
  • 3 tsk röd currypasta
  • 1 lime
  • 300 g räkor - skalade, frysta
  • pasta - till 4-6 personer

Gör så här

  1. Dela tomaterna och lägg dem i en ugnsfast form.

  2. Dela vitlöksklyftorna och blanda med tomaterna.

  3. Strö över salt och socker och ringla över olivoljan. Blanda runt.

  4. Sätt in mitt i ugnen på 225 grader i 10-15 minuter.

  5. Häll de varma tomaterna med allt spad i den ugnsfasta formen i en kastrull och mixa till en slät sås med hjälp av en handmixer.

  6. Tillsätt röd curry och saften från halva limen. Smaka eventuellt av med lite extra salt.

  7. Lägg i de tinade räkorna och låt allt bli varmt.

  8. Servera såsen till nykokt pasta, lite extra lime och fina blad av färsk koriander.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök