Tomatmarmelad med örter och honung

Har du en riklig tomatskörd eller överblivna tomater? Passa på och koka en ljuvlig tomatmarmelad. Mängd 5 dl.

Lena Söderström
Tomatmarmelad med örter och honung
Foto: Lennart Weibull

Ingredienser

  • 500 g cocktailtomater
  • 3 msk citronsaft - färskpressad
  • 2 msk äppelcidervinäger
  • 1 kryddbukett - av timjan, salvia eller rosmarin
  • 2 dl strösocker
  • 1 dl råsocker
  • 2 msk honung

Gör så här

  1. Skär stora tomater i bitar och cocktailtomater i skivor. Lägg tomaterna i en traktörpanna.

  2. Ringla över citronsaft och vinäger. Lägg i kryddbuketten. Koka upp tomaterna under omrörning och koka på svag värme under lock ca 10 minuter. Ta upp kryddbuketten och kasta den.

  3. Strö de båda sockersorterna och ringla honungen över tomaterna. Koka upp under omrörning och koka utan lock tills marmeladen tjocknat, 10-15 minuter. Rör om då och då. Låt kallna, häll i rengjord burk och förslut.

Vad tyckte du om receptet?

Recept & styling: Lena Söderström Foto: Lennart Weibull

Recept från Mitt kök