Tomatmarmelad med chili och äpple

Recept på tomatmarmelad. Gott till ostbrickan, rostat bröd eller scones.
Mitt Kök
Foto. Thomas Carlén
Foto. Thomas Carlén

Ingredienser

  • 1 kg tomater
  • 1 röd chili
  • 2 äpplen
  • 5 dl strösocker
  • 1 citron - vältvättad, rivet skal och pressad saft

Gör så här

  1. Skölj och ta bort blomfästet från tomaterna. Dela dem och lägg i matberedaren med kniven monterad. Dela och kärna ur chilin. Skala, dela och kärna ur äpplena. Kör tomater, chili och äpplen i matberedaren.

  2. Lägg det mixade i en kastrull. Tillsätt sockret och låt koka, cirka 45 minuter. Tillsätt rivet skal och citronsaft. Koka ytterligare några minuter. Gör ett geléprov. Ös upp marmeladen i burkar med lock. Förvara i kyl.

  3. Geléprov: Ta en sked av marmeladen och lägg på en kall tallrik. Dra med baksidan av skeden genom klicken – stannar marmeladen kvar på båda sidor av strecket är marmeladen klar. Rinner den tillbaka till ursprungsläget, måste den koka längre.

Vad tyckte du om receptet?

Recept & styling Christina Asplund Foto Thomas Carlén

Recept från Mitt kök