Tomatmajonnäs med rostad vitlök

Recept på tomatmajonnäs  med rostad vitlök. Smakrik majonnäs som passar till kräftorna. Blir det majonnäs över är den god till både fisk, kyckling och grillat kött.
Recept på tomatmajonnäs  med rostad vitlök.
Recept på tomatmajonnäs med rostad vitlök. Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 1 vitlöksklyfta
  • 0,5 röd chili - t ex spansk peppar
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 msk rapsolja - + 2 dl
  • 1 ägg
  • 1 msk dijonsenap
  • 0,5 tsk strösocker
  • 2 krm salt
  • 1 tomat

Gör så här

  1. Skala och hacka vitlöken. Kärna ur och hacka chilin. Fräs vitlök, chili och tomatpuré i 2 msk olja i en kastrull under omrörning ca 3 min. Ta kastrullen åt sidan och låt kallna.

  2. Skrapa över tomatfräset i en mixerkanna och tillsätt ägg, senap ooh 2 dl olja. Sätt en mixerstav i botten på kannan och mixa slätt till en tjock majonnäs. Smaka av med socker och krydda med salt.

  3. Halvera och kärna ur tomaten. Skär tomatköttet i små tärningar. Blanda ner dem i majonnäsen. Ställ i kylen fram till servering. 

Recept av Charlotte Jenkinson och Cecilia Lundin

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!