Tomatkräm med dillfrö, fänkålsfrö och dragon

Tomatkräm med dillfrö, fänkålsfrö och dragon blir bara godare om den får stå och dra en stund så smakerna hinner mogna.  
Mattias Larsson
Foto: Charlie Drevstam

Ingredienser

  • 3 tomater
  • 2 dl majonnäs
  • 1 dl yoghurt - turkisk
  • 1 msk dillfrön - krossade
  • 1 msk fänkålsfrön - krossade
  • 1 msk dragon - finhackad
  • 2 krm salt

Gör så här

  1. Dela och kärna ur tomaterna och skär tomatköttet i små tärningar.

  2. Blanda samtliga och krydda med salt. Låt gärna krämen stå och dra ca 30 min före servering.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!