Tomatgratinerade spättarullar med tapenade

Recept på gratinerade spättarullar med tapenade. Lättlagad rätt som snabbt kommer på matbordet tack vare färdig tapenade och tomatsås.

Tomatgratinerade spättarullar med tapenade
Foto: Stefan Wettainen

Ingredienser

  • 600 g spättafiléer - MSC-certifierad
  • 1 burk tapenade - (200 g)
  • 1 burk tomatsås - (500 g)
  • 2 dl ost - riven
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 300 g haricots verts - frysta
  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar - nymald

Tillbehör

  • 800 g potatis - gärna pressad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Lägg ut spättafiléerna på en skärbräda. Krydda med 1 tsk salt och 1 krm peppar. Klicka på tapenade och rulla ihop filéerna. Lägg dem i en ugnssäker form.

  2. Bred tomatsås på fisken och strö över ost. Gratinera mitt i ugnen ca 15 min.

  3. Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs löken i 1 msk olja ca 5 min. Tillsätt bönorna och låt dem fräsa med ca 3 min. Krydda med 1/2 tsk salt och 1 krm peppar.

  4. Servera fisken med kokt, gärna pressad potatis och bönor.

Vad tyckte du om receptet?