Tomatchutney

Gott och somrigt tillbehör till sommarens grillmat, men också tillsammans med kallskuret, och i picknick–mackan.

Caroline Hofberg
Tomatchutney
Foto: Ove Lindfors

Ingredienser

  • 1,5 tomater
  • 2 gula lökar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 dl rörsocker
  • 1,5 tsk salt
  • 1 dl äppelcidervinäger
  • 2 msk ingefära - riven
  • 1 - 2 krm chiliflakes

Gör så här

  1. Skär ett kryss i toppen på tomaterna. Lägg ner dem i kokande vatten, cirka 30 sekunder. Ta upp och dra av skalet. Skär tomaterna i bitar.

  2.  Skala och hacka lök och vitlök.

  3. Koka alla ingredienser i en gryta utan lock tills drygt hälften av vätskan kokat bort, cirka 45 minuter.

  4. Häll upp på rena varma burkar. Sätt på lock och låt kallna. Förvara chutneyn i kylen.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Leva & Bo.