Tomatbruschetta med guacamole

Recept på tomatbruschetta med guacamole. Till denna lätta rätt bör man ha riktigt mogna små cocktailtomater, gärna på kvist, samt färsk vitlök eftersom klyftorna ska vara hela.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 2 lantbröd - vitt, stora skivor
  • 2 knipplökar - små
  • 8 vitlök - klyftor, hela
  • 2 tsk olivolja
  • 1 msk råsocker
  • 0,5 tsk salt
  • 400 g cocktailtomater - på kvist

Guacamole

  • 1 avokado
  • 1 lök - liten färsk
  • 1 krm salt
  • 2 tsk lime - pressad
  • 1 msk koriander - finhackad, färsk
  • 1 spansk peppar (chili) - finstrimlad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Lägg brödskivorna på en plåt eller ugnssäker form.

  2. Skär löken i klyftor och skala vitlöksklyftorna. Hetta upp olja i en stekpanna och stek lök och vitlök utan att de tar färg, ca 1 min.

  3. Strö på socker och salt och låt sockret smälta. Blanda ner några delade cocktailtomater och låt dem steka med ca 1/2 min. Fördela blandningen på brödskivorna och ställ några tomater med kvisten kvar överst. Pensla dem med lite olivolja.

  4. Stek i ugnen ca 15 min eller tills tomaterna börjat få färg.

  5. Guacamole: Skala, kärna ur och skär avokadon i små bitar. Mosa bitarna med en gaffel och blanda med finhackad lök, salt, lime och koriander. Lägg upp i en skål och strö finstrimlad pepparfrukt överst.

  6. Servera tomatbruschettan varm med guacamole.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!