Tomatbräserade kycklinglårfiléer

Perfekt vardagsmat för dig som äter enligt LCHF. Strö gärna över rikligt med riven mozzarella över kycklinglårfiléerna och servera med blandade oliver.
Elisabeth Johansson
Tomatbräserade kycklinglårfiléer
Foto: Joel Wåreus

Tomatbräserade kycklinglårfiléer

  • 1 kg kycklinglårfiléer
  • 1 rödlök
  • 3 vitlöksklyftor
  • 2 tomater
  • 400 g tomater - hela, på burk
  • 2 dl vatten
  • 400 g bönor - kokta, blandade
  • 1 msk timjan - hackad
  • salt
  • svartpeppar - malen
  • olivolja - till stekning

Till garnering

  • kvist timjan

Tillbehör

  • ev mozzarella - riven
  • ev oliver - blandade

Gör så här

  1. Stek kycklinglårfiléerna på båda sidorna i olivolja i en sauteuse eller i en gryta, salta och peppra.

  2. Skala och hacka rödlöken och vitlöken. Hacka tomaterna. Lägg ner grönsakerna i grytan.

  3. Häll på tomaterna på burk och tillsätt vattnet. Sjud allt i cirka 10 minuter, tills kycklingen är genomkokt.

  4. Blanda i bönorna, smaka av med salt och peppar.

  5. Blanda i timjan och garnera med timjankvistar.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök