Tomat- och vinbräserad kyckling med mozzarella och rucola

Tomat- och vinbräserad kyckling med mozzarella och rucola är en snabblagad rätt med inspiration från Italien. Polenta är ett lite underskattat men lättlagat tillbehör.
Sophie Berlin
Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 4 kycklingfiléer - (600 g)
  • 3 vitlöksklyftor
  • 2 msk olivolja - + 1 msk
  • 0,5 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar - nymald
  • 1 krm chiliflakes
  • 1 tsk strösocker
  • 0,5 tsk salt
  • 1 dl vitt vin - torrt
  • 1 burk tomater - krossade (400 g)
  • 250 g mozzarella
  • 1 dl parmesan - grovriven
  • 80 g rucola

Krämig polenta

  • 1 l vatten
  • 1 tsk salt
  • 3 dl polenta - majsgryn
  • 50 g smör
  • 1 dl yoghurt - turkisk

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250°. Halvera kycklingfiléerna på längden. Skala och skiva vitlöken tunt.

  2. Bryn kycklingfiléerna i 2 msk olja. Krydda med salt och peppar. Lägg dem i en ugnssäker form.

  3. Stek vitlöken i 1 msk olja på medelvärme. Strö över chiliflakes, socker och salt. Häll på vinet och koka ca 2 min. Tillsätt krossade tomater och koka ytterligare ca 10 min.

  4. Häll såsen över kycklingen. Riv över mozzarella och strö över parmesan. Gratinera kycklingen högt upp i ugnen ca 15 min.

  5. Polenta: Koka upp vatten med salt. Vispa i polentagrynen och sjud ca 5 min. Rör i smör och ­yoghurt.

  6. Strö rucola över kycklingen och servera direkt med polenta.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!