Tomat- och olivbakad fisk

Fisken får mycket smak av både vin och tomater. Dessutom går den snabbt att laga.
Ann-Sofie Dahl
Foto: Svante Sjöstedt

Ingredienser

  • 4 torskfiléer - (à 125 g)
  • 1 msk olivolja - + 1 msk
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald
  • 1 dl oliver - svarta, urkärnade
  • 1 vitlöksklyfta - pressad
  • 200 g småtomater - gärna pärltomater
  • 1 krm svartpeppar - nymald

Pasta

  • 300 g pasta - nykokt, gärna mafaldinenykokt, gärna mafaldine
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk citron - pressad
  • 0,5 dl parmesan - riven
  • 0,5 kruka basilika
  • 1 krm salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald

Tillbehör

  • 300 g gröna bönor

Gör så här

  1. 1. Sätt ugnen på 175°. Häll 1 msk olja i en ugnssäker form. Lägg i fiskfiléerna. Krydda med salt och peppar.

  2. Hacka oliverna. Skala och hacka vitlöken. Halvera tomaterna. Blanda ihop oliver, vitlök, tomater och 1 msk olja. Fördela blandningen över fisken. Tillaga mitt i ugnen ca 15 min.

  3. Blanda pastan med olja, citronsaft, parmesanost, basilika, salt och peppar. Servera med fisken och gröna bönor.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!