Tomat- och kaprisbräserad torsk med citronmarinerad purjolök

Tomat- och kaprisbräserad torsk med citronmarinerad purjolök är snabblagad vardagsmat. Blir det purjolök över är den god att servera kall till kyckling eller fläskkött.
Foto: Lina Eriksson

Ingredienser

  • 600 g torskfilé
  • 800 g potatis
  • 2 purjolökar - späda
  • 1 citron
  • 4 tomater
  • 1 dl kapris
  • 75 g smör

Gör så här

  1. Ansa och skär purjolöken i ca 10 cm långa bitar. Koka dem mjuka i lättsaltat vatten ca 5 min. Skölj citronen noga i ljummet vatten. Riv skalet och pressa ut 1 msk saft. Blanda citronskal och citronsaft med 2 msk olja, 1/2 tsk salt och 1 krm peppar. Låt purjolöken rinna av ordentligt. Lägg den på ett fat och häll över citronetten. Låt svalna.

  2. Skala potatisen och skär den i skivor. Lägg den i en traktörpanna. Häll på 2 dl vatten och strö över1 tsk salt. Låt koka under lock ca 5 min.

  3. Skär fisken i bitar och krydda dem med 1 tsk salt och 2 krm peppar. Tärna tomaterna. Lägg fisken på potatisen och strö över tomater och kapris. Klicka på smöret och tillaga ytterligare 5–8 min under lock.

  4. Servera fisken med potatis och tomatsky samt den citronmarinerade purjolöken.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!