Tomat- och fiskpanna med dillfritters

Ugnsrostade potatisstrimlor med dill och olivolja passar perfekt till tomat- och fiskpannan.
Malin Landquist
Foto: Ulf Svensson

Ingredienser

  • 0,5 tsk salt
  • 2 krm vitpeppar - nymald
  • 500 g fiskfilé - t ex sejfilé eller pangasius
  • 100 g räkor - i lake
  • 2 dl ärtor - frysta
  • 5 dl tomatsoppa - Kelda
  • 1 tsk dillfrön

Dillfritters

  • 2 krm svartpeppar - nymald
  • 2 msk olivolja
  • 800 g potatis
  • 1,5 tsk flingsalt
  • 0,5 dl dill - hackad + extra till garnering

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250°. Skölj och skär potatisen i skivor. Skär skivorna i tunna strimlor. Lägg dem i en långpanna med bakplåtspapper. Blanda väl med dill, olja, salt och peppar. Tillaga i övre delen av ugnen i ca 15 min tills de har fått fin färg.

  2. Skär fisken i bitar. Koka upp tomatsoppan med salt och peppar i en rymlig kastrull. Lägg i fiskbitar och ärter och strö över dillfrö. Låt koka upp och sjud ca 5 min, tills fiskbitarna är genomkokta. Garnera med räkor och dillvippor. Servera med dillfritters.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!