Tomat- och fänkålssill

Tomat- och fänkålssill är enkel att göra och tack vare 5-minuterssill. På bara några ­timmar får du en smakrik sill.

Tomat- och fänkålssill
Foto: Lisa Björner

Ingredienser

  • 1 förp 5-minuterssill - (420 g)
  • 1 dl fänkål - finhackad
  • 2 msk rödlök - hackad
  • 2 msk dill - hackad

Lag

  • 1 tomat
  • 0,5 tsk kryddpeppar
  • 0,5 tsk svartpeppar
  • 1 lagerblad
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 2 msk rapsolja
  • 0,75 dl strösocker

Gör så här

  1. Häll av spadet från sillen och skär den i bitar.

  2. Lag: Skålla, skala och finhacka tomaten. Krossa de båda pepparsorterna och smula sönder ­lagerbladet. Blanda ingredienserna till lagen i en bunke.

  3. Varva sill, fänkål, rödlök och dill med lagen i en glasburk eller skål. Avsluta med lag och servera sillen direkt, eller låt den stå och dra i kylen 2–3 timmar.

Vad tyckte du om receptet?

Foto: Lisa Björner