Tom Kha med lax och fänkål

En delikat Tom Kha-soppa är både het och len på samma gång. Alla har sin twist på den och vår har en skön balans mellan de karaktäristiska smakerna kokos, vitlök, koriander, galanga, chili peppar, kaffir limeblad, citrongräs, ingefära och gurkmeja.
Allt om Mat

Tom Kha med lax och fänkål

  • 1 påse Santa Maria Thai Tom Kha Soup Mix
  • 0,5 gul lök - fint strimlad
  • 0,5 fänkål - fint strimlad
  • 1 msk matolja
  • 1 burk Santa Maria Thai Coconut Milk
  • 6 dl vatten
  • 400 g lax - fint tärnad i ca 2 cm stora bitar
  • 1 kruka koriander - färsk

Gör så här

  1. Fräs lök och fänkål i en kastrull.

  2. Tillsätt kokosmjölk, kryddmix och vatten, låt koka upp.

  3. Lägg i laxen och låt småkoka i 1 minut.

  4. Häll upp soppan och garnera med hackad koriander.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Allt om Mat för endast 159 kr. Se erbjudande!