Tom Kha med kycklingfilé och grönsaker

En delikat Tom Kha-soppa är både het och len på samma gång. Alla har sin twist på den och vår har en skön balans mellan de karaktäristiska smakerna kokos, vitlök, koriander, galanga, chili peppar, kaffir limeblad, citrongräs, ingefära och gurkmeja.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 6 dl vatten
  • 400 g kycklingfilé - finstrimlad
  • 1 msk olja
  • 1 förp Santa Maria Thai Asian Egg Noodles
  • 1 påse Santa Maria Thai Tom Kha Soup Mix
  • 1 burk Santa Maria Thai Coconut Milk
  • 300 g grönsaker - till exempel purjolök, morot, färsk spenat, mungbönsgroddar finstrimlade
  • 1 kruka koriander - grovt hackad

Gör så här

  1. Koka nudlar och kyl dem i kallt vatten och blanda med lite olja.

  2. Fräs kyckling och purjolök med olja. Tillsätt kryddmix, vatten och kokosmjölk och koka upp.

  3. Lägg i resterande grönsaker och låt sjuda i ca 5 min.

  4. Lägg i nudlar och hackad koriander vid servering.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!