Tofuburgare med kimchi-slaw

Underbart goda vegoburgare! Burgarna med ris och tofu får en frasiga yta av panko. De har smak av ingefära och är knapriga av hackade cashewnötter.
Foto: Per Ranung

Ingredienser

  • 200 g tofu - fast
  • 2 dl svart ris - kokt, eller rött
  • 1 msk ingefära - finriven
  • 2 tsk tamarisoja
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 msk rismjöl
  • 1 tsk salt
  • 0,5 dl cashewnötter
  • 2 dl panko - ströbröd
  • 2 msk rapsolja

Kimchi-slaw

  • 1 dl kimchi
  • 3 dl vitkål - finstrimlad
  • 2 msk majonnäs

Tillbehör

  • 1 avokado
  • 4 hamburgerbröd
  • 4 salladsblad
  • 2 tomater - gula eller gröna
  • 0,5 kruka koriander
  • 1 dl rödbetsgroddar

Gör så här

  1. Riv tofun på rivjärn eller smula sönder den. Mixa samman med ris, ingefära, soja, pressad vitlök, rismjöl och salt. Mixa precis tills allt är blandat.

  2. Hacka cashewnötterna och blanda ner dem i färsen. Forma till fyra burgare. Vänd dem i panko och låt stå i kylen medan tillbehören förbereds.

  3. Kimchi-slaw: Finstrimla kimchi och vitkål. Blanda med majonnäsen.

  4. Halvera och mosa avokadon. Stek burgarna i olja ca 5 min på varje sida.

  5. Lägg burgarna på bröden med sallad, koriander, avokado, skivade tomater och kimchi-slaw. Toppa med rödbetsgroddar.

PS. Nu kan du prenumerera på tidningen Allt om Mat till extremt billigt kampanjpris!

Foto: Copyright © Per Ranung, All Rights Reserved. Dett

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!