Tofu tikka masala  

Tofu tikka masala är en snabblagad vardagsvegorätt. Tikka masalakrydda innehåller bland annat spiskummin, koriander, ingefära och gurkmeja.  
Foto: Stefan Wettainen

Ingredienser

  • 400 g tofu
  • 3 dl ris - gärna basmati
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1,5 msk tikka masalakrydda - (Systrarna Khanna)
  • 1 burk körsbärstomater - (400 g)
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 knippa salladslök
  • rapsolja
  • salt
  • svartpeppar - nymald

Gör så här

  1. Koka riset enligt anvisning på förpackningen. Skär tofun i bitar, ca 2 x 2 cm. Skala och hacka lök och vitlök.

  2. Stek tofun i 1 msk olja i en gryta tills den fått fin färg. Tillsätt lök och vitlök och låt den steka med ca 3 min. Strö över tikka masalakryddan och häll på tomater och grädde. Krydda med 1 tsk salt och 1 krm peppar. Låt sjuda ca 5 min.

  3. Ansa och strimla salladslöken. Blanda ner den i grytan och sjud ytterligare ca 5 min. Servera grytan med ris.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!