Toast Skagen med löjrom – bästa receptet
Toast Skagen med löjrom och smörstekt bröd är klassikernas klassiker. Och precis så här ska en god skagenröra göras!
Toast skagen
-
1,5 kg
räkor
- med skal
-
1 krm
vitpeppar
- nymald
-
1 msk
citron
- pressad
-
2 krm
salt
-
0,5 dl
dill
- hackad
-
8 skivor
bröd
- vitt
-
150 g
löjrom
Majonnäs
-
2
äggulor
-
0,5 msk
vitvinsvinäger
-
0,5 msk
senap
-
2,5 dl
rapsolja
-
2 krm
salt
-
1 krm
vitpeppar
- nymald
Garnering
-
dillkvistar
-
citronklyftor
Gör så här
-
Majonnäs: Lägg äggulorna i en bunke och tillsätt vinäger och senap. Vispa ihop och tillsätt oljan, först droppvis och sedan i en tunn stråle, under kraftig vispning. Krydda med salt och peppar.
-
Skala räkorna och grovhacka dem. Blanda räkorna med majonnäs och smaksätt med citron. Krydda med salt och peppar och blanda i dillen.
-
Ta ut rundlar ur brödskivorna med en utstickare eller ett glas. Stek brödskivorna i smör i en stekpanna ca 3 min på varje sida, tills de fått gyllenbrun färg.
-
Lägg bröden på assietter och fördela skagenröran på. Toppa med löjrom och garnera med dillkvistar och citron.