Kökstipset! Om du inte hittar osaltade nötter kan du köpa saltade, uteslut då saltet i peston. Peston som blir över kan du röra ner i en pasta.
Toast med mozzarella, pistaschpesto och avokado
Med lite omsorg och fina ingredienser blir mackan perfekt middagsmat. Här en ny favorit - en vegetarisk toast på råglevain med avokado, pistaschpesto och mozzarella. En riktigt mättande och god vegomacka.
Ingredienser
-
8 skivor
råglevain
- toastbröd
-
2
mozzarella
- (à 125 g)
-
2 krm
flingsalt
-
1 krm
svartpeppar
- nymald
-
1 dl
pistaschpesto
- se recept
-
12
kronärtskockor
- marinerade, i bitar
-
2
avokador
-
50 g
babyspenat
-
4 msk
syrad morot
- t ex Tistelvind
-
2 msk
olivolja
Pistaschpesto
-
2 dl
pistaschnötter
- skalade och osaltade
-
1 kruka
basilika
-
0,5
vitlöksklyfta
-
1,5 dl
olivolja
-
2 dl
pecorino
- eller parmesanost, riven
-
2 krm
salt
-
1 krm
svartpeppar
- nymald
Gör så här
-
Pesto: Lägg alla ingredienser i en mixerskål och mixa till en grov pesto.
-
Bred pesto på bröden. Skiva mozzarellaosten och fördela skivorna på brödskivorna. Krydda med flingsalt och peppar.
-
Grovhacka kronärtskockorna och strö dem på hälften av brödskivorna. Skala, kärna ur och skiva avokadorna. Fördela avokado, spenat och morot över kronärtskockorna. Lägg på de andra brödskivorna och tryck ihop.
-
Stek toasten i olja under press på medelvärme i en vid stekpanna tills bröden fått färg och osten smält. Eller grilla i smörgåsgrill.