Toast med jordnötssmör, skivad banan & lönnsirap

Smörgåsen med extra allt! Riktig smarrig och mättande.
Mitt Kök
Foto: Lennart Weibull
Foto: Lennart Weibull

Ingredienser

  • 1 skiva toastbröd - cirka 2 centimeter tjock
  • 2 msk jordnötssmör - (färdigköpt eller enligt recept nedan)
  • 0,5 banan - skivad
  • 1 tsk lönnsirap

Jordnötssmör (ca 1,5 dl)

  • 3 dl jordnötter
  • 3 krm havssalt

Gör så här

  1. Rosta toastskivan i en torr het stekpanna eller i ugnen.

  2. Bred på ett lager med jordnötssmör, lägg på banan och ringla över lönnsirap.

  3. Jordnötssmör: Sätt ugnen på 150 grader varmluft.

  4. Rosta jordnötterna på en plåt mitt i ugnen 30–40 minuter.

  5. Rör runt i nötterna efter halva tiden. Låt nötterna svalna, mixa sen med en nypa salt tills konsistensen är helt rinnig. Detta tar tid. Och ju starkare maskin, desto slätare blir jordnötssmöret.

  6. Förvara nötsmöret i en burk med tättslutande lock i kylen.

Vad tyckte du om receptet?

Detta smaskiga recept är hämtat ut boken "Frukost hela dagen" av Anna och Rasmus Axelsson (Natur & kultur). Boken hittar du bland annat på Adlibris.

Recept från Mitt kök