Toast med avokado, burrata och pecorino

Toast med avokado, burrata och pecorino är en matig och god vegomacka. Burrata är en lyxig italiensk mozzarella som är krämig i konsistensen. Den går att byta ut mot annan mozzarella, t ex buffelmozzarella.

Petra Lindstrand
Toast med avokado, burrata och pecorino
Foto: Anna Kern

Ingredienser

  • 3 avokador
  • 0,5 tsk flingsalt - + 0,5 tsk
  • 1 burrataost - eller buffelmozzarella (200 g)
  • 0,5 surdegsbaguette
  • 2 msk olivolja - + 1 msk
  • 2 krm chiliflakes
  • 25 g pecorino - eller Parmigiano Reggiano

Gör så här

  1. Halvera och gröp ur avokadorna. Mosa innanmätet och krydda med 1/2 tsk flingsalt. Skär osten i skivor.

  2. Skär brödet i 2 cm-tjocka skivor och pensla lätt med 2 msk olja runtom. Stek bröden i stekpanna tills de fått fin färg.

  3. Fördela avokadoröran på bröden och lägg på osten. Strö över 1/2 tsk flingsalt och chiliflakes. Ringla över 1 msk olja. Riv pecorinon och strö den över. Servera direkt.

Vad tyckte du om receptet?