Toast med avokado, burrata och pecorino

Toast med avokado, burrata och pecorino är en matig och god vegomacka. Burrata är en lyxig italiensk mozzarella som är krämig i konsistensen. Den går att byta ut mot annan mozzarella, t ex buffelmozzarella.
Petra Lindstrand
Foto: Anna Kern

Ingredienser

  • 3 avokador
  • 0,5 tsk flingsalt - + 0,5 tsk
  • 1 burrataost - eller buffelmozzarella (200 g)
  • 0,5 surdegsbaguette
  • 2 msk olivolja - + 1 msk
  • 2 krm chiliflakes
  • 25 g pecorino - eller Parmigiano Reggiano

Gör så här

  1. Halvera och gröp ur avokadorna. Mosa innanmätet och krydda med 1/2 tsk flingsalt. Skär osten i skivor.

  2. Skär brödet i 2 cm-tjocka skivor och pensla lätt med 2 msk olja runtom. Stek bröden i stekpanna tills de fått fin färg.

  3. Fördela avokadoröran på bröden och lägg på osten. Strö över 1/2 tsk flingsalt och chiliflakes. Ringla över 1 msk olja. Riv pecorinon och strö den över. Servera direkt.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Allt om Mat för endast 159 kr. Se erbjudande!