Toast Amista med brieost

Krämig brieost och rökt skinka på surdegsbröd toppat med fikonmarmelad. Stek bröden gyllenbruna och servera till en kopp te, ett glas julmust eller julöl.
Elisabeth Johansson
Toast Amista med brieost
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 8 skinka - rökt eller julskinka
  • 8 brieost
  • 8 surdegsbröd - eller valnötsbröd
  • 2 msk fikonmarmelad
  • smör - till bröden

Tillbehör

  • 4 fikon - färska

Gör så här

  1. Lägg på skinka och brieost på 4 av bröden.

  2. Bred på fikonmarmelad och lägg på resten av bröden så det blir fyra dubbla mackor.

  3. Stek mackorna gyllenbruna på båda sidor i smör.

  4. Dela bröden på mitten och servera med färska fikon.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök