Tiramisuglass med punch

Kan det bli bättre, två favoriter i ett; glass och tiramisu? I stället för punsch kan man använda frangelico som är en nötlikör. Ska man servera barn väljs alkoholfri arrakspunsch.
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 0,5 dl espressokaffe - eller annat starkt kaffe
  • 1 dl punsch - eller frangelico
  • 2 äggulor
  • 2 msk honung - flytande
  • 2 dl vispgrädde
  • 250 g mascarponeost
  • 1 krm vaniljpulver - eller 1 tsk vaniljsocker
  • 200 g savoiardikex

Garnering

  • kakao

Gör så här

  1. Blanda kaffe med punsch eller likör och låt svalna. Vispa äggulor med honung. Vispa grädden. Rör ihop mascarponeost med äggvispet och vänd ner grädden. Smaksätt med vaniljpulver och kaffe–punschblandningen.

  2. Täck en avlång form som rymmer 1 1/2 liter med ett bakplåtspapper. Varva savoardikex, som läggs längs med i formen, med glassmet tills kex och smet är slut, spara 2 kex.

  3. Krossa eller smula sönder de sparade kexen och strö dem överst. Täck och frys ca 8 timmar.

  4. Ta ut tårtan ca 15 min innan den ska serveras. Lägg upp på fat och pudra över kakao. 

Vad tyckte du om receptet?