Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Allt om Mat i ett bättre anpassat format?

Mobil Tablet Dator

Tiramisù i glas

Njut av en god tiramisù i LCHF-tappning! Varva ugnsrostade nötter med mascarponefyllning och kaffelag. Pudra på lite kakao och garnera med ett körsbär.

Elisabeth Johansson
Tiramisù i glas
Tiramisù i glas
Tiramisù i glas
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Smulor

  • 200 g nötter - till exempel mandel
  • 100 g smör
  • 1 msk honung - flytande

Mascarponefyllning

  • 2 dl vispgrädde
  • 250 g mascarpone
  • 2 msk sötningsmedel - till exempel Suketter strö
  • 1 tsk vaniljpulver - eller en vaniljstång

Kaffelag

  • 2 msk espresso
  • 2 msk konjak
  • 2 msk sötningsmedel - till exempel Suketter strö

Att strö över

  • 1 msk kakao

Till garnering

  • körsbär - eller hallon

Gör så här

  1. Smulor: Sätt ugnen på 175 grader.

  2. Mixa nötterna fint. Smält smöret. Blanda smöret med nötterna och honungen.

  3. Strö ut smulorna på en plåt med bakplåtspapper. Grädda smulorna i 10-12 minuter. Rör om och vänd på smulorna efter halva tiden. Ta ut smulorna och låt dem svalna.

  4. Mascarponefyllning: Vispa grädden lätt och ställ in den i kylen.

  5. Vispa upp mascarpone och sötningsmedel.

  6. Vispa i vaniljpulvret eller fröna ur vaniljstången (dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna). Vänd sist i grädden.

  7. Kaffelag: Blanda espresso, konjak och sötningsmedel.

  8. Servering: Varva smulor, mascarponefyllning och kaffelagen i fyra portionsglas. Jämna till ytan med en palett. Pudra med kakao och garnera med körsbär eller hallon.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök