Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Allt om Mat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Allt om Mat i ett bättre anpassat format?
Fyllning: Blötlägg gelatinet i en skål med kallt vatten i 5–10 minuter.
Vispa grädden.
Vispa upp äggulorna i en skål.
Koka upp socker och vatten. Häll sockerlagen i en stråle i äggulorna och vispa kraftigt under tiden. Häll tillbaka allt i kastrullen och värm till 84 grader under kraftig vispning. Häll tillbaka i skålen och vispa med elvisp tills blandningen är kall.
Lyft upp gelatinet ur vattnet och smält det i en kastrull. Blanda ner gelatinet i äggsmeten.
Vispa i mascarponen, vänd ner grädden och sätt in i kylen i ett par timmar. Vispa i smeten då och då tills den är lagom tjock. Fylll i en spritspåse med rundtyll.
Kaffelag: Koka ihop socker och kaffe ett par minuter. Häll i marsalavinet och låt lagen svalna.
Kaffesirap: Koka ihop kaffe och socker några minuter till en sirapsliknande konsistens, tänk på att vätskan tjocknar när den svalnar.
Servering: Tryck ut rundlar av tårtbottnar eller sockerkaka, cirka 8–9 centimeter i diameter och cirka 1 ½ centimeter tjock och lägg på tallrikar.
Droppa kaffelagen över bottnarna. Spritsa på fyllningen i ett cirkelmönster. Pudra med kakao och garnera med kaffebönor.
Ringla kaffesirap runt.
Recept från Mitt kök