Timtomo – vegansk linsgryta

Timtomo – vegansk linsgryta är en härlig linsgryta som hör till en injera-fest!
Liselotte Forslin
Foto: photographer Ulrika Ekblom www.ulrikaekblom.se

Ingredienser

  • 4 dl linser - röda
  • 1 gul lök
  • 1 dl rapsolja
  • 3 dl tomater - passerade
  • 2 vitlöksklyftor
  • 5 dl vatten
  • 1 tsk gurkmeja
  • 1 tsk allkrydda
  • 1 tsk salt

Gör så här

  1. Skala och finhacka löken. Stek den i olja i en stor stekpanna tills den är gyllene.

  2. Häll i tomaterna. Skala och pressa i vitlöken. Tillsätt vattnet, kryddor och salt. Skölj linserna noga och blanda ner dem i pannan. Låt koka ca 10 min tills linserna är mjuka.

  3. Servera med injera.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!