Tikka masala med grilloumi och korianderyoghurt

Tikka masalasåsen är en tomatbaserad sås smaksatt med en massa kryddor och kryddblandningar som t ex garam masala, grön kardemumma och muskotblomma.
Foto: Lina Eriksson

Ingredienser

  • 200 grilloumiost - (Fontana)
  • 3 dl ris - gärna basmati
  • 1 zucchini
  • 1 gul lök
  • 1 förp tikka masalasås - (Systrarna Khanna, 300 g)
  • 1 koriander
  • 2 dl turkisk yoghurt
  • rapsolja
  • salt
  • nymald svartpeppar

Gör så här

  1. Koka riset enligt anvisning på förpackningen. Skär osten i små tärningar. Tärna zucchinin. Skala och skär löken i klyftor.

  2. Stek osten i 1/2 msk olja i en stekpanna tills den fått fin färg. Ta upp osten på ett fat. Stek zucchini och lök i 1/2 msk olja tills de fått fin färg. Krydda med 1/2 tsk salt och 1 krm peppar. Häll över såsen och 1 dl vatten. Blanda i osten. Låt puttra ca 5 min.

  3. Hacka hälften av koriandern. Blanda koriandern med yoghurt och krydda med 2 krm salt och 1 krm peppar.

  4. Strö resterande koriander över grytan och servera med ris och yoghurtsås. 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!