Tigerkaka med chokladglasyr

Recept på lyxig tigerkaka. Det är läckert att glasera tigerkakan med två sorters choklad - vit och mörk.
Lena Söderström
Foto: Eva Hildén
Foto: Eva Hildén

Ingredienser

  • 225 g smör - rumsvarmt
  • 3 dl strösocker
  • 4 ägg
  • 0,67 dl mjölk
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 4 dl kakmjöl med bakpulver
  • 5 msk kakaopulver
  • 50 g mörk choklad
  • 50 g vit choklad
  • jordgubbar

Gör så här

  1. Vispa ihop smör och socker vitt och pösigt. Vispa i äggen, ett i taget. Tillsätt hälften av mjölken och vispa ihop. Sikta ner vaniljpulver och mjöl och blanda ihop till en jämn smet.

  2. Lägg hälften av smeten i en bunke och ställ åt sidan.

  3. Blanda resten av smeten med resten av mjölken. Sikta ner kakaopulver och blanda till en jämn smet.

  4. Fördela den mörka smeten i en smord och bröad kakform. Ringla runt den ljusa och grädda i nedre delen av ugnen ca 40 minuter, eller tills kakan är klar, känn med provsticka.

  5. Låt kakan svalna.

  6. Smält chokladen var för sig. Låt svalna ca 15 minuter.

  7. Lägg upp kakan på ett serveringsfat, ringla över de båda chokladsorterna och låt chokladen stelna. Servera med jordgubbar.

Vad tyckte du om receptet?

Recept & styling: Lena Söderström Foto: Eva Hildén

Recept från Mitt kök