Tigerkaka

Recept på tigerkaka – en sockerkaka där en del av smeten färgas och smaksätts med kakao.

Allt om Mat
Tigerkaka
Foto: Stefan Wettainen

Ingredienser

  • 50 g smör
  • 1 dl mjölk
  • 2 ägg
  • 1,5 dl strösocker
  • 2,5 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 3 msk kakao

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Smält smöret och låt det svalna. Häll i mjölken. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda i smörmjölken och mjölet blandat med bakpulver. Rör till en jämn smet.

  2. Häll ca 2/3 av smeten i en smord och bröad form, ca 1 1/2 liter. Blanda resterande smet med kakao. Ringla den bruna smeten i formen och dra med en gaffel så att den bruna smeten blandas lite med den ljusa.

  3. Grädda kakan i nedre delen av ugnen ca 40 min. Låt kakan stå i formen ca 5 min innan den stjälps upp och får kallna.

Vad tyckte du om receptet?