Potkes

Till potkes tar man till vara överbliven ost. Men det ska vara smakstark ost, så gör den inte på sista centimetern hushållsost!
Allt om Mat

Ingredienser

  • 150 g hårdost - med bra, stark smak
  • 50 g ädelost
  • 1 dl mjölk
  • 4 cl cognac
  • 1 tsk anis - hel
  • 1 tsk kummin - hel
  • 1 krm svartpeppar - nymald
  • 1 krm flingsalt

Gör så här

  1. Rumstemperera osten i 2-3 timmar i en plastpåse. Tärna den fint.

  2. Ljumma upp mjölk och cognac. Lägg ost och mjölk i en matberedare och mixa till en slät, bredbar kräm. Tillsätt mer ljummen mjölk om det behövs. Blanda anis och kummin och smaka av med svartpeppar.

  3. Ställ potkesen kallt minst ett dygn och strö salt över den vid serveringen.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!