Thaisoppa med bönor och paprika

Fisksås smaksätter soppan. Den kallas för Thailands salt och du hittar den lättast på asiatiska hyllan i livsmedelsbutikerna.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 2 burk vita bönor - (á 400g)
  • 3 paprika - gärna i olika färger
  • 1 röd spansk peppar
  • 1 burk kokosmjölk - (400 ml)
  • 6 dl vatten
  • 4 msk fisksås
  • 1 lime - (ca 2 msk pressad saft)
  • 1 knippa koriander

Gör så här

  1. Spola hastigt av bönorna med kallt vatten och låt rinna av. Kärna ur och tärna paprikorna. Kärna ur och finhacka pepparfrukten.

  2. Koka upp kokosmjölk, vatten och fisksås. Tillsätt bönorna och mixa soppan slät med mixerstav. Tillsätt paprikan och låt koka under lock ca 10 min.

  3. Halvera och pressa saften ur limen. Hacka koriandern. Smaka av soppan med limesaft och blanda i koriandern.

  4. Servera soppan med bröd.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!