Thailändska köttbullar med kokosmjölk, jordnötter och thaibasilika

Paneng Nua är en svensk klassiker på thailändskt vis, fylld av härliga smaker av kokos, röda chilifrukter och jordnötter. Servera tillsammans med ris eller äggnudlar och garnera den färdiga rätten med färsk thaibasilika.
Allt om Mat

Thailändska köttbullar med kokosmjölk, jordnötter och thaibasilika

  • 500 g nötfärs
  • 1 dl vetemjöl
  • 3 msk matolja
  • 1 burk Santa Maria Coconut Milk - (400 ml)
  • 2 msk Santa Maria Red Curry Paste
  • 2 msk jordnötter - hackade (spar till garnering)
  • 1 msk socker
  • 1 msk Santa Maria Fish Sauce

Gör så här

  1. Forma färsen till små runda bollar, 2.5 cm i diameter. Rulla bollarna i vetemjöl.

  2. Hetta upp olja i en stekpanna och stek köttbullarna gyllenbruna. Ta upp köttbullarna och lägg dem på hushållspapper.

  3. Häll i kokosmjölk, red curry paste, jordnötter, socker och Fish Sauce i stekpannan och låt koka upp.

  4. Lägg köttbullarna i såsen och låt sjuda i ca 5 minuter.

  5. Garnera med Santa Maria färsk Thai Basilika och jordnötter.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!