Thailändsk soppa med kyckling och kokosmjölk

Snabb thaimat hemma. Thailändsk soppa med kokosmjölk och kyckling som smakar som i Thailand. Pak soi kan bytas ut mot spenat eller mangold.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 0,5 tsk salt
  • 3 msk fisksås
  • 1 msk korianderblad
  • 5 salladslökar
  • 2 msk sesamolja
  • 6 dl hönsbuljong
  • 4 kycklingfiléer
  • 1 paprika - röd
  • 1 burk kokosmjölk - eller lätt kokosmjölk (á 400 ml)
  • 12 ärtskott
  • 2 pepparfrukter - röda spanska
  • 4 pak choi - små

Tillbehör

  • 4 limeklyftor

Gör så här

  1. Finstrimla kycklingfiléerna. Dela, kärna ur och strimla pepparfrukten och paprikan. Ansa och skiva salladslöken.

  2. Fräs kyckling och pepparfrukt under omrörning i oljan ca 3 min. Krydda med salt. Tillsätt buljongen, paprikan och salladslöken. Blanda i kokosmjölken. Koka upp soppan under omrörning.

  3. Skär pak soi i bitar och lägg i soppan. Koka ca 2 min. Smaka av soppan med fisksåsen.

  4. Ta grytan från värmen. Blanda i grovhackade ärtskott och korianderblad.

  5. Servera soppan med limeklyftor.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Allt om Mat för endast 159 kr. Se erbjudande!